Meruňková polévka

[success]16 ks hezkých meruněk, 1 a ½ litru vody, sůl, 2 cm celé vanilky, 120 g sucharu, 4 lžíce bílého vína a podle chuti práškový cukr
[/success]

Z umytých meruněk odstraníme kostky, potom dáme meruňky do odměřené, málo osolené vody na polévku a vaříme s celou vanilkou asi 10-15 minut. Potom meruňky vybereme, polévku zahustíme nadrobno nakrájeným sucharem a když se rozvaří, vložíme do polévky polovinu přes sítko protlačených meruněk, polévku přecedíme anebo prolisujeme a znovu povaříme. Druhou polovinu uvařených meruněk nakrájíme na nudličky, které dáme do polévky až před podáváním. Potom ji podle chuti okyselíme bílým vínem a osladíme práškovým cukrem. K polévce podáváme suchar nebo piškoty.

Rozpočet pro 5 osob

Originál recept Sandtnerová-Kniha kuchárských predpisov a rozpočtov (1950)

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *