Kynutý jablečný závin

[success]300 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 30 g moučkového cukru, 20 g droždí, špetka soli, 1 vanilínový cukr, 6 – 8 lžic mléka, 500 g jablek, 50 g mletých ořechů, ½ skořicového cukru, 80 g krystalového cukru, 20 g másla, tuk na vymazání[/success]

Mouku, máslo, moučkový a vanilínový cukr, droždí, mléko a sůl smícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odležet na chladném místě. Potom těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme ho natenko.

Na těsto rozložíme na plátky nakrájené jablka, pokapeme je rozpustilým máslem, posypeme skořicovým a krystalovým cukrem a ořechy.

Obě těsta stočíme do závinu. Potřeme žloutek a necháme chvíli odpočinout.Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.