Kapr na víně

[success]1 kapr, sůl, 90 g másla, 100 g cibule, 30 g hladké mouky, 1 lžička cukru, ¼ l červeného vína, ¼ l vody nebo rybí polévky, bobkový list, pepř, hřebíček, citron[/success]

Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na másle zpěníme cibulku a přidáme koření.

Kapra umyjeme, očistíme a rozkrájíme na díly. Osolíme. Vložíme k cibulce a dusíme asi 15 minut.

Podléváme červeným vínem. Udušeného kapra dáme na zahřátou mísu. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozvaříme ji šťávou z ryby nebo čistou rybí polévkou

. Omáčku necháme povařit. Hotovou přecedíme na rybu, pokapeme citronem a podle chuti přisladíme.

Vhodnou přílohou je zeleninový salát.