Jahodové košíčky se šlehačkou

[success]120 g másla, 300 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 3 žloutky, 3 lžíce mléka, šlehačka, jahody [/success]

V mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, prášek do pečiva, rum, žloutky, mléko a vypracujeme těsto.

Těsto vtlačíme do připravených košíčkových formiček tak, aby v středě zůstala jamka.

Uložíme na plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené košíčky hned vyklopíme a necháme vychladnout.

Naplníme šlehačkou a ozdobíme jahodami.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *