Celerová polévka

[success]1 ½ litru zeleninového vývaru z kostky, 200 g celeru, 40 g másla, 40 g hladké mouky, petrželová nať, celerová nať, špetka červené papriky, sůl, 1 dl mléka, 1 žloutek[/success]

Do zeleninového vývaru vložíme očištěný, nakrájený celer a uvaříme do měkka. Uvařený celer přelisujeme a vložíme zpátky do polévky.

Z másla a hladké mouky upražíme světlou jíšku, přidáme špetku červené papriky a vlijeme do polévky.

Osolíme a dobře spolu povaříme.

Do hotové polévky přilijeme v mléku rozšlehaný žloutek a přidáme umytou a nadrobno posekanou petrželovou a celerovou nať.

Podáváme s opraženým chlebem nebo pečivem.

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *